Circulation desk

 
 

Beverly Hills Children's LIBRARY

LOCATION:

Beverly Hills, CA

CLIENT:

City of Beverly Hills

Size and Cost:

10,000 SF; $3.3 M

Status:

Completed

Year:

2012


TEAM:

Principals:

Steve Johnson, Jim Favaro

Principal-in-Charge:

Jim Favaro

Project Architect:

Steve Johnson

Design Associate:

Amber Langlois

This renovation transformed what was a dark, cluttered part of the Beverly Hills library into a light-filled, customer-oriented, friendly children's library. The project is phase I of a master plan completed in 2010 for the renovation of the larger 90,000 SF library. This project included a 10,000 SF renovation including new entry, circulation desk, central reading room, children's story-time theater, family place (a “maker space” for toddlers), older children’s study area and the “Enchanted Forest” a room dedicated to the library’s collection of rare fairy tale books.  Even though the space is almost entirely interior with very little access to daylight the use of light materials and carefully considered artificial lighting has yielded bright interiors. 

 
 
 
 
 
 

Visitors on location